Tuesday 5 July 2011

KEK COKLAT BLACK BEAUTY



Bahan2:-
Bahan A
750gm tepung gandum
180gm serbuk koko
2 sudu teh soda bikarbonat
2 sudu teh baking powder


Bahan B
500gm gula castor
250ml susu cair
250ml minyak masak
250ml air panas suam
3 biji telur
Topping
250gm serbuk koko
500gm gula pasir
1.25 liter air
250gm tepung jagung
1 sudu besar margerin


Cara2:-
1. Ayak bahan A
2. Campurkan semua Bahan A ke dalam mangkuk dan kacau sebati.
3. Masukkan pula Bahan B dan gaul rata.
4. Tuangkan ke dalam acuan 8 x 8 dan bakar.
5. Setelah sejuk bolehlah dihiaskan dengan topping coklat


Cara Membuat Topping
1. Campurkan semua bahan kecuali marjerin dan masak di atas dapur sehingga pekat.(double-boil)
2. Akhir sekali masukkan marjerin dan kacau sebati.
3. Bolehlah disapukan di atas kek untuk dihiaskan dengan paritan coklat dan cip coklat

No comments:

Post a Comment